جلوگیری از شیوع بیماری، اصلی ترین چالشی است که پرورش دهندگان دام و طیور با آن مواجه هستند. چراکه سلامت موجودات زنده به عوامل مختلفی از جمله بهداشت محیط، ضدعونی پرسنل و سلامت خوراکشان بستگی دارد. راهکارهایی جهت حفظ بهداشت در کلیه ی مراحل پرورش دام و طیور وجود دارند که بسته به زمینه ی تخصصی می بایست مورد بررسی و اعمال نظر قرار گیرند.
از ضدعفونی دستگاه جوجه کشی تا گندزدایی شیردوش های صنعتی در گاوداری، همگی ملزم به رعایت استانداردهای بهداشتی جهت رسیدن به نتایج مطلوب هستند.